Glødepærer el. LED pærer?

Har du været ved at kigge budgettet igennem og vil du gerne spare nogle penge, er det faktisk ikke så ofte, at der bliver tænkt på belysningen i huset som en sparekilde. Det er trist, at ikke flere tænker over det – for her er der faktisk mange penge at spare, hvis du kører med almindelige glødepærer eller energisparepærer og vælger at skifte til LED pærer. Kom i gang allerede i dag – du kommer ikke til at fortryde det.

Glødepærer og LED pærer

LED photoNår du i dag stadigvæk bruge glødepærer, vil du efter at have læst dette, komme i gang med at skifte dine pærer ud, hvis du bare har den mindste form for økonomisk sans. Der er nemlig mange penge at spare – hvis du for eksempel har en pære, der er tændt ca. 3 timer om dagen, vil du over en 10 årig periode spare ca. 700 kr. ved at vælge LED pærer frem for glødepærer. Det kan du så gange op med 10 pærer, og så bliver besparelsen pludselig 7000 kr. over en 10 årig periode. Du kan selv begynde at lave regnestykket med alle dine pærer i huset, og så se hvor stor besparelsen ender med at være når du går fra glødepærer til LED pærer.

Energisparepærer og LED pærer

Besparelsen ved at gå fra energisparepærer til LED pærer, er ikke så stort de første 10-15 år, det er først efterfølgende, at der vil være en økonomisk besparelse. Har du en LED pære, der holder i 50 år, vil du som regel skulle bruge 3 energisparepærer i samme periode – så her vil besparelsen være på ca. 700 kr. over en 50 årig periode – det er ikke specielt meget, her er der bare nogle andre fordele, der også tæller ind, når du vælger LED pærer frem forenergisparepærer. Det er blandt andet måden de 2 typer af pærer tænder på, hvor du ved at vælge LED pærer for en belysning, der straks er klar, og her skal du med den anden type pære, ofte vente flere minutter, før den er oppe i fuldt blus. Så er der også selve farvegengivelsen, hvor du igen får et bedre lys og en bedre farvegengivelse med en LED pære fremfor energisparepæren. Valget er let

Der er ikke så meget at være i tvivl om, og din økonomiske sans fortæller dig også at du ikke længere skal bruge glødepærer, eller halogenspots, for der er mange penge at spare ved at vælge LED pærer frem for både halogen og glødepærer. Når du går i gang med at vælge LED pærer, så finder du dem på nettet.