Gå med fred Jamil

Gå med fred Jamil

En gammel religiøs konflikt. 1400 år med blodhævn.

Jamil, der er Sunni muslim, så som lille dreng tilbage i Libanon sin mor blive dræbt lige for øjnene af sig. Da han som voksen en dag finder ud af, at moderens morder er en Shia muslim fra hans egen kriminelle omgangskreds, beslutter han sig for at gøre det, som hans far aldrig gjorde – at tage hævn og slå moderens moder ihjel. Det udløser, efterhånden som filmen skrider frem, det københavnske blodbad.
Mahmoud, der er bror til den afdøde og kartelleder, sender sine folk ud efter Jamil. For nu vil Mahmoud have blodhævn og så begynder blodet for alvor at flyde i de københavnske gader.

En meget stærk film. Man får virkelig indvandremiljøet ind under huden. Det er selvfølgelig en film, men alligevel. Det er noget af det bedste jeg har set i lang tid. Den er virkelig god.
Der er mange næroptagelser af de forskellige medvirkende. Det virker lidt klaustrofobisk. Jeg skriver medvirkende for der vist ikke tale om skuespillere i den oprigtige forstand. Omar Shargawi, der er instruktør, har brugt mennesker i sin omgangskreds til at spille med. Det er befriende at man ikke kender nogen af de medvirkende.

Når ens ven bliver myrdet, så skal det hævnes, det er da klart. For hans kone siger at du skal love at hævne det. Men din far siger, nu må alt den hævn stoppe. Det er en stor synd at dræbe et andet menneske. Der står i koranen, at hvis man tager livet af et menneske, så er det som at dræbe hele menneskeheden. Det får man at vide i filmen.
På et tidspunkt siger Jamil i filmen: ”Jeg kan mærke helvede brænde under mig”. Da han siger det, er det som om, der kan gå ild i biografsædet, når som helst.

5 filmruller bliver det til. Storslået så er det sagt!

One Reply to “Gå med fred Jamil”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.