Frygtelig Lykkelig

Frygtelig Lykkelig

Dette er det danske svar på Pulp Fiction. Det er den bedste danske film, jeg har set i længere tid.

Efter en uheldig episode i sit privatliv forflyttes den unge, københavnske politibetjent, Robert (Jacob Cedegren), til en landsby i Sønderjylland. Vi er altså derude hvor kraverne for længst har opgivet at komme helt ud, for at vende. Der er marker og køer og endnu flere marker. Her skal Robert vikariere som landbetjent. Det bliver Roberts chance for at starte på en frisk inden for politiet. Men Robert har fra starten svært ved at forholde sig til den lokale mentalitet og ikke mindst de lokales selektive omgang med lov og orden. Robert bliver for alvor sat på prøve, da han indvilliger i at hjælpe den attråværdige Ingelise (Lene Maria Christensen) ud af sit voldsramte ægteskab. Dermed udfordrer han også stedets karismatiske og hensynsløse lederskikkelse, Jørgen

Buhl (Kim Bodnia).
Lægen i byen, som spilles af Lars Brygmann, tager også meget let på lov og orden og er bestemt ikke kedelig at se på, som løssluppen læge.
Der er købmanden der låser børnene inde i et skab, hvis han tager dem i at stjæle og forventer, at den nye landbetjent stikker dem en ordentlig en på kassen og så er det ordnet. Ikke noget med at involverer politiet i Tønder. Sådan er det hele vejen igennem lige gyldigt hvad der sker. ”Det er da noget vi selv kan ordne … det behøver vi da ikke fortælle nogen”.

Det store spørgsmål er i filmen: bliver den nye landbetjent efter vikariatet, eller tager han tilbage til København ?

Den er skide god og skulle tage udgangspunkt i virkelige hændelser. Filmen er baseret på Erling Jepsens bog af samme navn. Han kan virkelig fortælle historier. Det var ham med ”Kunsten at græde i kor”
Jeg vil give karakteren 5 ud af seks mulige. Gå ind og se den så hurtigt som overhovedet muligt.
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.