Forbrydelse og straf

Forbrydelse og straf

Forfatter: Fjodor Dostojevskij.
669 Sider.
Oversat fra russisk af Jan Hansen.

Er det nødvendigt at bruge over 600 sider, for at fortælle at man kan få det meget dårligt, med sig selv hvis man begår et mord. Det håber jeg sandelig ikke. Jeg har hørt en sige at russiske forfattere kan bruge 20 sidder til at beskrive en bukseknap. Det er selvfølgelig overdrevet. Men magen til omfattende detaljerigdom, omveje og kringelkroge skal man lede længe efter. Jeg synes ikke den er så genialt som mange siger. Jeg var længe om at få den læst færdig. Jeg vil mene at man skal 300 sider igennem før den begynder at blive interessant. Det mærkelige er, at selv om den kan virke lang og kedelig, så er den også meget finurlig. Den er faktisk til tider spændende uden jeg rigtig kan forklare hvorfor. Jeg ved faktisk ikke om jeg kan anbefale den eller ej. Det er derfor meget svært at give den en karakter. Når nu jeg var så længe om at læse den. Vil jeg give tre bogmærker ud af seks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.